• Flórbalový deň

          • Flórbalový deň

            Dňa 12. apríla sme si aj na našej škole pripomenuli svetový deň flórbalu. Žiaci a žiačky si zahrali túto obľúbenú hru v rámci telesnej a športovej výchovy a vytvorili krátke, milé flórbalové video. Flórbalu sa tento deň venovali všetci. Od najmladších, až po žiakov na druhom stupni, pretože pobyb a šport sú skvelé a dôležité v akejkoľvek podobe a veku.

            Mgr. Marián Pham

          • Mier za stolom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mier za stolom.

            Peace on the table – Mier za stolom

             

            V marci sa žiaci našej školy zapojili do online súťaže, ktorú oragnizuje Slovenský stolnotenistový zväz. Mali si pripraviť obrázok alebo fotografiu s tematikou stolného tenisu a ako si oni predstavujú „Mier za stolom“. Súťaže sa podujali žiaci šiesteho a deviateho ročníka. Verejné hlasovanie prebieha v termíne 𝗼𝗱 𝟬𝟭.𝟬𝟰. – 𝟭𝟮.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗱𝗼 𝟭𝟬:𝟬𝟬 𝗵𝗼𝗱. Môžete ich podporiť aj Vy formou lajku na facebooku.
            Link na fotografiu:
            https://www.facebook.com/1381143408784601/photos/a.3341568019408787/3341984226033833/

             

            Mgr. Marián Pham

          • Aktivity

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity.

            3. trieda

             

                 Naši usilovní tretiaci sa často zapájajú do rôznych akcií. Napríklad sú to: práce z ozajstných listov na Deň stromov, výtvarné práce zo semienok a prírodnín, návšteva školskej a obecnej knižnice, karneval, rôzne maľby a zaujímavé koláže, príprava jedál v školskej kuchynke, práca v záhradke. Všetci žiaci mohli preukázať vlastné nápady a tvorivosť. Pri práci používali rôznu techniku. Na nasledujúcich záberoch si môžete pozrieť, aké boli deti šikovné, plné nápadov, fantázie, kreativity a zručností.

             

                                                                                                                       PaedDr.  Ildikó Viczenová

          • Oznam

          • Vážení rodičia.

            V zmysle § 5 vyhlášky MŠ SR č. 122/1992 Zb. o organizácii školského roka riaditeľka školy udeľuje žiakom Riaditeľské voľno na 03.02.2022 (štvrtok). V piatok 04.02.2022 sú polročné prázdniny. Žiaci nastúpia do školy v pondelok 07.02.2022. Žiaci pri nástupe do školy predložia Vyhlásenie o bezpríznakovosti buď v papierovej forme alebo prostredníctvom edupage.

                                                                                       Ing. Miriam Horváthová, RŠ

          • Príspevok do ZRPŠ

          • Vážení rodičia

            Na plenárnej schôdzi, konanej dňa  09.09.2021 sa rodičia žiakov dohodli na príspevku do rodičovského združenia. Za najstaršie dieťa je poplatok 15,00 eur a za každé ďalšie dieťa 5,00 eur. Poplatok je potrebné uhradiť na účet  ZRPŠ – IBAN: SK15 6500 0000 0000 2052 8582. Do poznámky je potrebné uviesť meno dieťaťa a ročník.

                                                                                                                     Katarína Hamranová, predsedníčka ZRPŠ

          • Preberanie samotestov

          • Vážení rodičia

            od 17.01.2022 (pondelok)  je možné preberať si samotesty pre vaše deti. Preberať si ich môžu všetci rodičia, ktorí prejavili záujem. Nezabúdajte, že podmienkou je nahlasovanie vykonania samotestu vždy v pondelok a štvrtok, k tomu sa zaväzujete prebratím samotestov.

                                                                                                                       Ing. Miriam Horváthová, riaditeľka školy

             

             

          • Nástup do školy

          • Vážení rodičia,

            10. januára 2022 žiaci nastupujú do školy na prezenčné vzdelávanie. Pri nástupe do školy je žiak povinný predložiť  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, podpísané zákonným zástupcom a to buď prostredníctvom Edupage alebo vyplneným tlačivom. Žiaci musia mať k dispozícii dve rúška (jedno rezervné).

                                                                                                                              Ing. Miriam Horváthová, riaditeľka školy

          • Nečakaná vianočná maličkosť

          • Vianoce sú sviatky pokoja a mieru. Všetci sa na ne vždy tešíme, vo vzduchu cítiť vôňu ihličia, vanilky a kokosu. Domácnosti sú prevoňané vianočným pečivom a nesmie chýbať ani vôňa kapustnice a vyprážanej ryby. Už druhý rok sú Vianoce v škole poznačené pandémiou a čas vianočný nám pripomína len výzdoba školy.

            Vianočné sviatky, sú sviatky spolupatričnosti, rodinnej pohody, ktorá vládne v domácnostiach. Sú však aj v našej obci seniori, ktorí žijú osamelo a preto sa naši učitelia a žiaci rozhodli im trochu tej vianočnej atmosféry priniesť  k nim domov.  

            V spolupráci s OU – pani Mgr. Kliskou a p. Danišovou, každý osamelo žijúci senior dostal balíček s medovníkmi, oblátkami a maličkým darčekom . Veríme, že aj takouto cestou sme im spríjemnili tieto sviatky.

                                                                                                                                        Ing. Miriam Horváthová

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Dulovciach oznamuje rodičom a žiakom školy, že v dňoch 13.12.2021-17.12.2021 bude škola z technických príčin aj naďalej uzatvorená. Vyučovanie všetkých žiakov bude pokračovať dištančnou formou – online na používaných platformách. Vyučovať sa bude podľa aktuálneho rozvrhu. Úlohy budú zadávané prostredníctvom edupage. 

            Vyučovanie bude pokračovať prezenčnou formou od 10.01.2022.

            O prípadných zmenách vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy a obecného rozhlasu.

                                                                                               Ing. M. Horváthová, riaditeľka školy

             

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Dulovciach oznamuje rodičom a žiakom školy, že v dňoch 06.12.2021-10.12.2021 bude škola z technických príčin uzatvorená. Vyučovanie všetkých žiakov bude pokračovať dištančnou formou – online na používaných platformách. Vyučovať sa bude podľa aktuálneho rozvrhu. Úlohy budú zadávané prostredníctvom edupage. 

            Vyučovanie bude pokračovať prezenčnou formou od 13.12.2021.

            O prípadných zmenách vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy a obecného rozhlasu.

                                                                                               Ing. M. Horváthová, riaditeľka školy

          • Medzinárodný deň tolerancie

          • 16. 11. sme  si  na našej škole pripomenuli  medzinárodný deň  tolerancie. Na hodinách občianskej náuky  sme  s deťmi diskutovali o význame  tohto  slova. Vysvetľovali sme si,  ako sa majú medzi sebou správať. Hovorili sme si o rôznorodosti  ľudí, o tom že každý človek je jedinečný. Kreslili  si v skupine rôzne motívy  a symboly tolerancie. Zamerali sa na rôzne farby pleti, zemeguľu a podobne.

            Význam slovíčka tolerancie by sme si mali uvedomiť všetci, prioritne sa to však týka ľudí, ktorí žijú na zmiešanom  jazykovom, alebo národnostnom území.  

            Mgr.Mária Holečková

          • Európsky týždeň mobility

          • Otázka životného prostredia je každý deň aktuálna. Slovenská agentúra životného prostredia koordinuje program kampane Európsky týždeň mobility, ktorá prebieha každý rok od 16 do 22. septembra a umožňuje mestám a obciam vyskúšať si alternatívny a ekologicý spôsob dopravy.  Do tejto kampane sa zapojila aj Základná škola v Dulovciach, v ktorej žiaci chodili do školy na bicykli. Týždeň zakončili jazdou po obci, spolu s pedagogickými aj nepedagogickými zamestnancami. Ich cieľom bolo naučiť žiakov základnej školy šetriť životné prostredie a riešiť dopravné situácie na ceste. Do akcie sa zapojili žiaci tretieho až siedmeho ročníka. Trasu, ktorú mali vopred naplánovanú prešli spolu s dozorom niekoľko krát.

            Mgr. Marián Pham

            Vážení rodičia.

            Na základe vyhodnotenia epidemiologickej situácie na našej škole a po konzultácii s RÚVZ v Komárne,

            ročníky 5.,6.,7. prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania, nakoľko sú v období od 23.11.2021 do 3.12.2021 v karanténe.  Spomínané ročníky nastúpia na prezenčnú formu vzdelávania 06.12.2021.

            Ostatné ročníky pokračujú v prezenčnom vzdelávaní.

            Žiaci, ktorí sú v karanténe sú povinní dodržiavať ustanovenia RÚVZ, tzn. musia sa zdržiavať v domácom prostredí.

            Rodičia žiakov, ktorí nemajú technické možnosti na zabezpečenie dištančnej formy vzdelávania, sú povinní preberať učebný materiál pre svoje deti v škole.

            Pri preberaní nového učebného materiálu je potrebné odovzdať vypracované zadané úlohy.

            Harmonogram:          Štvrtok – 25.11.2021 

                                              Utorok- 30.11.2021

                                              Štvrtok – 02.12.2021

            5. ročník: 9:00-10:00 hod.

            6.ročník: 10:00- 11:00 hod.

            7.ročník: 11:00 – 11:30 hod.

            V čase karantény žiaci nemajú nárok na stravu.

             

            V Dulovciach 23.11.2021                                                                                             Vedenie ZŠ

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            od 02.11.2021 (utorok) si môžete v priestoroch školy od 13:00 do 14:00 (prípadne po osobnom dohovore termínu) vyzdvihnúť ďalšiu sadu  5 samotestov pre svoje dieťa.

            Vedenie školy

          • Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek

          • Naša škola sa v týždni od 11. 10. – 15. 10. 2021 zapojila do aktivity : Hovorme o jedle. Piaty ročník sa 14. 10. 2021  zapojil do témy : Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek.  Na hodine technickej výchovy si spolu s triednou pani učiteľkou pripravili v našej kuchynke chutný puding. Uvarili sme vanilkový a čokoládový puding podľa návodu. Deti sa aktívne zapájali do pracovného postupu: miešali, umývali a jedli. Všetkým veľmi  chutilo. Popri varení  živo diskutovali o význame mlieka pre deti, ale aj pre dospelých. Rozprávali sme sa aj o tom, kto má rád aké výrobky z mlieka a ako často ho zaraďujú do svojho jedálnička.  Všetci sme sa zhodli, že mlieko máme radi v akejkoľvek podobe.

                                                                                                                         Mgr. M. Holečková