• Súťaž vo vianočnom aranžovaní

          • Okresný výbor Slovenského zväzu záhradkárov Komárno so sídlom v Hurbanove uskutočnil okresnú súťaž aranžovania pre žiakov základných škôl. Z našej školy súťažili Nela Kajanová a Jakub Kajan, žiaci 7.ročníka. Vytvorili vianočnú výzdobu na stôl. Ich práce porotu zaujali a boli odmenení peknými, vecnými cenami. Žiakom ďakujeme za reprezentovanie našej školy.                                                                                                 Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Tešíme sa na Vianoce

          • Predvianočný adventný čas nesie čaro očakávania a tichej radosti vianočného posolstva. Dni do Vianoc sme odpočítavali pomocou adventného kalendára. Naši žiaci písali vianočné pozdravy pre kamarátov, spolužiakov i pedagógov do vianočnej pošty.                                                                     

                                                                                                                    Mgr. Gabriela Hegedűšová  

          • Vianočná besiedka

          •      Blíži sa koniec roka a v tento predvianočný čas sme 14.12.2023 zorganizovali vianočnú besiedku. Žiaci našej školy sa s veľkým elánom pripravovali na toto krásne popoludnie. Každá trieda a návštevníci tanečného krúžku ukázali svoje talenty v oblasti recitácie, spevu, tanca, hrania scénky a ukážky vianočných zvykov našich predkov. Záver programu sa už tradične končil spoločným zaspievaním Tichej noci. Dúfame, že sa  program páčil a stret- neme sa aj nabudúce. 

          • Vyhodnotenie školského kola dejepisnej olympiády

          •      Dňa 7.12.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho žiaci 8. ročníka : Šimon Melíšek, František Bugáň, Patrik Vida, Dušan Kajan. Z 9. ročníka olympiádu absolvovali Lea Ježová a Lucia Kajanová. Do okresného kola postúpili žiaci: Lea Ježová, Lucia Kajanová, Šimon Melíšek a František Bugáň.  Všetkým žiakom ďakujem za účasť na súťaži a postupujúcim držím palce na okresnom kole.

            Mgr. Mária Holečková

          • iBOBOR

          •      V tomto školskom roku  sme sa už tradične zapojili do súťaže iBOBOR  a zúčastnilo sa jej 55 žiakov našej školy V tomto školskom roku všetci mohli súťažiť v škole a tak preukázať svoj dôvtip a šikovnosť. V každej kategórii sa našiel žiak, ktorý úspešne hájil meno našej školy.

            Úspešnými riešiteľmi boli Dušan Kajan (8.) a Lea Ježová (9.).

            Gratulujeme

                                                                                                                                          Ing. Miriam Horváthová

                                                                                                                     

          • O jablku hravo – zdravo

          • Jablko – je naše najdostupnejšie ovocie. Poznáme ho všetci a chutí asi každému. Je to vitamínová bomba. Žiakom 1.stupňa dôležitosť jeho konzumácie v školskej desiatej pripomínali aj pani učiteľky. Čítali jablkové príbehy a zároveň si opakovali slovné druhy, vyhľadávali konkrétne úlohy v textoch. Na hodine matematiky riešili jablkové príklady, ktoré aj graficky znázornili. Počúvali poučnú rozprávku o jablku, ktorej hlavnou myšlienkou bolo vedieť sa podeliť s inými. A tak sme jablká delili na polovice, tretiny, štvrtiny a spievali sme si pesničku Červené jabĺčko. Žiaci si vyskúšali svoju zručnosť, postreh, rýchlosť, obratnosť aj vzájomnú spoluprácu v šiestich jablkových disciplínach: chyť, pritiahni, ošúp, pozbieraj, kotúľaj a rozdeľ. Viac nájdete vo fotogalérií. Moje poďakovanie patrí vyučujúcim za ich pomoc deťom pri riešení úloh.

                                                                                                                    Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Dobročiny

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do akcie časopisu Rebrík, s názvom Dobročiny. Išlo o výzvu ku konaniu konkrétnych dobrých skutkov.                                     Keď prijmeme dobro od iného človeka je to príjemná skúsenosť. Táto akcia nás vyzvala, aby sme sa stali darcami dobra pre iných. Konať v zmysle hesla: ,,Kto rád dáva, dvakrát dáva,“   sa rozhodli aj naši žiaci. Venovali svoj čas, keď pomáhali iným s učením, domácimi prácami, starostlivosťou o zvieratá a rastliny, o chorých a starších. Boli medzi nimi aj dobrovoľníci, ktorí strihali pomôcky mladším žiakom, či pripravovali vianočné prekvapenie pre seniorov. Pekným dobrým skutkom bol aj čas, ktorí niektorí žiaci venovali mladším deťom a hrali sa s nimi, čím trochu odbremenili rodičov. Žiaci sa zapojili aj do výzvy pápeža Františka: Milión detí sa modlí svätý ruženec. Spoločne sa modlili za pokoj vo svete, ale aj za chorých a siroty. Vyjadrujem poďakovanie každému, kto sa do akcie zapojil, čím podporil dobrú vec.                          

                                                                                                                Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Vianočné aranžovanie.

          •      Dňa 28. 11. 2023 sa naša školská jedáleň na chvíľu premenila na vianočnú dielňu.

            Žiaci , predškoláci , rodičia a učitelia spolu tvorili krásne adventné vence a ikebany.

            Tvorivou prácou sme vyčarili radosť z očakávaných sviatkov a potešenie z krásnych výtvorov.

            Srdečne ďakujeme za spoluprácu OÚ Dulovce, MŠ, pani riaditeľke školy a všetkým učiteľom.

             

            Mgr. M. Madarászová