• Deň otvorených dverí v našej škole

          •      Dňa 15. marca naša škola zorganizovala Deň otvorených dverí pre žiakov, rodičov a aj  budúcich prváčikov.  Na tento deň si všetci učitelia pripravili veľa zaujímavých aktivít. Tí, ktorí v tento deň prišli, mohli nahliadnuť do všetkých miestností. Pozrieť si, ako  žiaci pracujú v dielni s náradím, cvičia v telocvični, ako využívajú knižnicu, počítačovú učebňu,  jazykovú učebňu a ďalšie triedy. Budúci prváci si vyskúšali rôzne činnosti, napríklad: rozoznávanie farieb, zaujímavú zrkadlovú hru na geometrické tvary, rozlišovanie písmeniek, počítanie, strihanie, lepenie, maľovanie vodovými farbami, prácu s interaktívnou tabuľou a v prírodovednej  učebni si pozreli moderne vybavenú triedu pre väčších žiakov. V žiackej kuchynke, mohli všetci ochutnať aj zdravé nátierky na školskú desiatu. Niektorí využili možnosť zatancovať si v tanečnom krúžku a pozrieť si ukážku o rôznych krajinách sveta. Žiaci z druhého stupňa pre nich v telocvični pripravili rôzne športovo-zábavné činnosti.

                 Dúfame, že sa všetkým prítomným toto popoludnie veľmi páčilo!

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo základnej školy oznamuje zákonným zástupcom a žiakom ročníkov 5. - 8., že v stredu 22.03.2023 udeľuje riaditeľské voľno, nakoľko sa v tento deň koná Testovanie 9. Žiaci nastúpia do školy 23.03.2023 (štvrtok)

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          •      Dňa 8. marca 2023 sa žiaci našej školy  v sprievode svojich pedagógov zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku v Komárne. Činoherná anglicko-slovenská rozprávka s názvom Lenivá koza, zinscenovaná ako učebná pomôcka pre začiatočníkov, vtiahla do deja našich mladších žiakov nielen úžasným  prevedením, vtipnými scénkami ale aj pesničkami.

                 Starší  žiaci mali možnosť si pozrieť príbeh s názvom Posledné želanie, ktorý aj napriek pesimisticky znejúcemu názvu žiakov zaujal,  hercom dobre  rozumeli a výborne sa na hre bavili. Takýmto spôsobom si  mohli v praxi overiť svoje znalosti angličtiny.

                 Tešíme sa na opätovnú návštevu anglických predstavení vďaka skvelému zážitku, ktorý v nás divadlo zanechalo.

                                                                                                                                                  Mgr. Jana Pavlová

          • 6. ročník COM – DANCE

          •      Dňa 03. 03. 2023 sa žiačky našej školy Stephanie  Bandová a Miška Kaszásová  zúčastnili  tanečnej súťaže COM – DANCE v Komárne. Vo veľkej konkurencii sa umiestnili na peknom treťom mieste. Táto súťaž je zameraná na podporu rozvoja tanečnej a pohybovej aktivity.

                 Naše žiačky sa jej zúčastnili po prvýkrát.  Súťažili deti od MŠ až po klub dôchodcov  vo viacerých kategóriách ako: break dance, hip – hop, scénické tance, mažoretky atď. Súťaž mala vysokú profesionálnu  úroveň.     

                 Väčšina účastníkov sa venuje tancu viac rokov, prípadne navštevuje ZUŠ. Našim žiačkam blahoželáme k peknému umiestneniu a podporujeme ich v rozvíjaní pohybového nadania.

            Žiačky na súťaž pripravovala Mgr. Mária Holečková

          • Deň otvorených dverí v ZŠ Dulovce

          • Základná škola Dulovce srdečne pozýva budúcich prváčikov, ich rodičov ako aj iných záujemcov a priateľov školy na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 15.3.2023 v čase od 14:00 do 17:00 hod.

             

            Pripravili sme si pre Vás:

            • prehliadku priestorov školy, odborných učební (jazykovej, počítačovej techniky, školského klubu, telocvične a iné priestory)
            • aktivity pre deti
            • stretnutie s pedagógmi
            • radi odpovieme na Vaše otázky.

            Tešíme sa na Vás!