• Burza informácií

          • Dňa 26. 01. 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka spolu s pani učiteľkou Mgr. M. Holečkovou zúčastnili tzv. burzy informácií v Komárne. V športovej hale stredné školy  z okresov Komárno a Nové Zámky prezentovali svoje študijné  odbory. Účastníkom ponúkali informácie o možnostiach  štúdiu na ich škole.  Žiaci sa mohli pýtať, čo ich zaujímalo. Tejto akcie sa zúčastnili mnohé školy z okresu Komárno. Výber strednej školy patrí k dôležitému rozhodnutiu v živote mladého človeka – tak im všetci držíme palce.  

            Mgr. Mária Holečková

          • Škola ide na volejbal

          •     Úžasný športový zážiťok si priniesli domov žiačky našej školy, ktoré boli pozvané na volejbalový zápas mužov v rámci NIKÉ Extraligy v zápase Rieker UJS Komárno proti Projekt RD SVF (reprezentačné družstvo Slovenska do 20 rokov), ktorý sa konal 25. 01. 2023 v Mestskej športovej hale v Komárne.

                Zápas sa ukutočnil vrámci projektu „Škola ide na volejbal“, ktorý propaguje volejbal a šport ako taký, aby deti videli zápas volejbalu na vyššej úrovni.

                Naši žiaci vytvorili transparent a spolu fandili tímu Komárna, ktorý nakoniec vyhral proti reprezentačnému družstvu Slovenska do 20 rokov 3:1 na sety.

                                                                                                                                                                 Mgr. Marián Pham

                                                         

          • OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

          • Dňa 19. Januára 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola  Olympiády v anglickom jazyku v Kolárove.

            Súťažiacich bolo naozaj veľa v oboch kategóriách.  Žiaci museli prejsť písomným testom a následne boli skúšaní aj ústne.

            Našu školu reprezentovali:

            1.  Dušan Kajan – kategória 1A (7. ročník) a
            2. Stephanie Bandová – kategória 1B (9. ročník).

            Na prvých troch miestach sme sa síce neumiestnili tento raz, ale precvičili sme si anglický jazyk, získali sme nové skúsenosti  a naučili sem sa lepšie zvládať stres. Bol to skvelý zážitok, ktorý si určite zopakujeme aj na budúci školský rok.

            Žiakom ďakujeme za účasť na okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku.

             

                                                                                                     Ing. Erika Pastierová

                                                                                                     Mgr. Janka Pavlová

          • Lyžiarsky výcvik 2023

          •      Druhý januárový týždeň sa niesol v znamení zimných športov. Žiaci našej školy sa zúčastnili lyžiarskeho kurzu, ktorý sa konal od pondelka 9. januára do piatka 13. januára v stredisku STIV Čertovica, ktoré sa nachádza v srdci Nízkych Tatier v nadmorskej výške 1238 m. n. m.. Aj napriek menším obavám z počasia a nedostatku snehu si naši žiaci vychutnali upravený lyžiarsky svah. Mnoho z nich si osvojilo základné lyžiarske zručnosti počnúc rôznymi obratmi, výstupmi, jazde na vleku až po zjazde a oblúkmi. Všetci zúčastnení nadobudli nové poznatky, zručnosti, skúsenosti a hlavne zážitky, ktorých si doniesli domov neúrekom.
            Pevne veríme, že v lyžiarskych výcvikoch budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch, aby sa naši žiaci mohli tešiť zo snehu a športu.  

                                                                                                                                                             Mgr. Marián Pham

          • Vianočná besiedka 2022

          • Vianoce sú časom radosti, lásky a spoločného čakania na najkrajšie sviatky v roku. Práve preto si žiaci našej školy pod vedením pedagógov pripravili vianočný program pre svojich blízkych a všetkých hostí .

            Po úvodnom slávnostnom príhovore žiakov Michaely Kaszásovej z 8. ročníka a Samuela Hegedüša zo 7. ročníka predniesli naši žiaci čarokrásne pásmo básní, sálou sa ozýval spev vianočných piesní, starší žiaci predviedli krásny tanec ako aj milú scénku.

            Veríme, že sme vystúpením našich žiakov darovali viacerým príjemný zážitok a deťom za krásne vystúpenie a nacvičenie programu patrí veľká chvála.

             

                                                                                                                                         Mgr. Jana Pavlová