• Darček pre seniorov

          • Učitelia, žiaci a zamestnanci našej školy pripravili vianočné pozdravy, ušili ozdoby na stromček, upiekli medovníky a koláčiky pre seniorov v našej obci. Balíčky potom 21. decembra odovzdávali podľa rozpisu po jednotlivých uliciach. Potešilo nás milé prijatie od starkých, aj ich vinše, ktoré nám želali. Boli sme obdarovaní napečenými dobrotami, sladkosťami, ovocím i pozvaním domov. Starkých naša prítomnosť potešila a boli aj takí, ktorých nikto nepríde navštíviť a z toho sme boli všetci dojatí, lebo na Vianoce by nikto nemal byť sám. Ďakujeme tým, ktorí nás pozvali k sebe domov a vyslovili nám podporu, že práca, ktorú robíme má zmysel.

                                                                                                                                 Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Vianočná pošta

          • Z písania vianočných pozdravov sa v našej škole stala milá tradícia. Pekným, vlastnoručne vyrobeným pozdravom, obrázkom, vinšom sa vzájomne obdarujú žiaci i učitelia. Dobrota ľudského srdca je najlepším liekom na všetky nezhody. Želajme si, aby sme jej mali všetci dostatok na ďalších 365 dní v roku.            

                                                                                                                 Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Domček pre chrobáčiky

          • V tomto školskom roku sme od členov miestnej organizácie záhradkárov dostali rastlinky, bylinky, semienka, aby sme si výsadbou spestrili okolie školy. Keďže rastlinky okrem slnka, vody, pôdy potrebujú aj užitočné opeľovače, pripravili sme pre nich domček.                                         

                                                                                                                     Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Súťaž v aranžovaní

          • Na sviatok sv. Lucie sa v Dome kultúry v Hurbanove konala súťaž s názvom vianočné aranžovanie pre žiakov základných škôl . Akciu organizoval Okresný výbor slovenského zväzu záhradkárov. Za našu školu sa súťaže zúčastnili žiačky 8.ročníka : Lea Ježová, Lucia Kajanová, Michaela Kaszásová. Porota ocenila, že naše žiačky dodržali podmienku súťaže, ktorou bolo vytvoriť vianočné aranžmá na stôl z prírodných materiálov. Kreativitu žiačok odmenili vecnými cenami. Keďže sa súťaže zúčastnilo viac ako 30 žiakov, teší nás, že sa naša žiačka Lea Ježová umiestnila na 6. mieste.                                                                      Žiačkam ďakujeme, že úspešne reprezentovali našu školu.            

                                                                                                                                         Mgr. Gabriela Hegedűšová

          • Vyhodnotenie predmetových olympiád z geografie a dejepisu

          • Dňa 23.11. 2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Súťaž prebiehala online.  Zapojili sa žiaci zo 7.  a 8. ročníka : Josip Bakmaz, Šimon Melišek, Lucia Kajanová, Michaela Kaszásová. Do okresného kola, ktoré sa bude konať 31. 3. 2023 postúpili:  Josip, Šimon a  Lucka.

            Dňa 9. 12. 2022 sa uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Táto olympiáda prebiehala prezenčne. Zapojili sa žiaci 7., 8. a  9.ročníka :  Josip Bakmaz, Dušan Kajan, Šimon Melíšek,  Lea Ježová, Lucia Kajanová, Michaela Kaszásová, Stephanie Bandová.         

            Všetci boli úspešnými riešiteľmi. Do okresného kola, ktoré sa uskutoční 8.2.2023  postupujú Šimon, Josip, Lea, Miška a Stephanie.

            Všetkým žiakom ďakujem za účasť na olympiádach. Blahoželám im k úspechu a na okresných kolách im prajem veľa šťastia a úspechov, aby dobre reprezentovali našu školu.

            Mgr. Mária Holečková

          • Vianoce 2022

          • Adventné obdobie patrí medzi najkrajšie v roku. Okrem adventných vencov k nemu neodmysliteľne patrí aj vianočná výzdoba. Ani naša škola nezostala tento rok v pozadí. Žiaci aj učitelia sa podieľali na tom, aby v triedach, ale aj na chodbách vznikli malé a veľké Vianočné dekorácie. Veľké ďakujeme patrí aj pani učiteľke Magdaléne Madarászovej, ktorá nám krásne pripravila predsieň školy.

             

          • Vianočné aranžovanie.

          • 24. novembra 2022 sa na našej škole v školskej jedálni uskutočnilo  vianočné aranžovanie.  Aranžovania sa zúčastnili  žiaci zo všetkých tried.  Spolu s učiteľmi  tvorili  voľné aranžovanie.
            V rámci voľného aranžovania mohli  žiaci s použitím vlastného materiálu  , ktorý si pripravili s učiteľmi na hodinách výtvarnej , pracovnej a technickej výchovy , vytvoriť ľubovoľnú vianočnú ozdobu – ikebanu, veniec, vianočný svietnik, okennú dekoráciu…
            O tom, že vianočné dekorácie vytvorené žiakmi boli naozaj nápadité  a krásne sa môžete presvedčiť na fotkách v galérii.

            Veľké poďakovanie venujem všetkým učiteľom našej školy  a zúčastneným rodičom za spoluprácu   od začiatku príprav  dekoračného materiálu až do konca tvorivej  práce.

                                                                                                                                                        Mgr. M. Madarászová

          • Výtvarná súťaž

          • Žiaci 7., 8. a 9. ročníka sa zúčastnili svojimi prácami výtvarnej súťaže v Múzeu holokaustu v Seredi.Témou je "My deti dneška o časoch vojny". Zúčastnili sa žiaci : Josip Bakmaz, Lucia Kajanová, Lea Ježová, Tomáš Lakatoš, Adam Zahoran a Stephanie Bandová. 

                                                                                                                                      Mgr. Džamila Fabuľová 

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 30. 11. 2022 sa na našej škole organizovala Olympiáda v anglickom jazyku. Zapojili sa do nej žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka.

             

            V školskom kole sa na 1. mieste umiestnili:

            Dušan Kajan v kategórii 1A,

            Stephanie Bandová v kategórii 1B.

             

            Lea Ježová je úspešnou riešiteľkou v kategórii 1B.

             

            Dušan a Stephanie postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční dňa 19. 1. 2023.

             

            Srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v okresnom kole.

             

                                                                    Ing. Erika Pastierová

                                                                    Mgr. Jana Pavlová

          • Česko –Slovensko má talent.

          • Dňa 27. novembra 2022 sa náš žiak Alex Rigó zúčastnil talentovej súťaže Česko – Slovensko má talent. Postúpil priamo do finále, ktoré zvládol veľmi dobre.  Umiestnil sa na 3. mieste. Je to veľký úspech malého chlapca z našej školy. Všetci sme mu držali palce a podporovali sme  ho. Ako odmenu za vynaloženú námahu, mu tr.p. učiteľka upiekla „ sladkú odmenu“. Talent, ktorý dostal je dar, preto by bolo krásne, keby ho rozvíjal aj naďalej. K tomu  mu veľa šťastia a úspechov prajú šiestaci, tr. pani učiteľka a celý pedagogický zbor.

                                                                                                            Mgr. Mária Holečková, tr.p. uč.

          • PARKETOVÉ LEVÍČA

          •      V novembri sa v Hurbanove  usporiadala celoslovenská tanečná súťaž pre milovníkov tancovania pod názvom „Parketové levíča“. Zúčastnili sa na nej tanečné školy z celého Slovenska (Martin, Komárno, Nové Zámky, Šrobárová, Imeľ, Hurbanovo atď.)  Porotcovia boli tréneri z rôznych tanečných škôl. Z našej školy súťažili dve žiačky: Elizabeth Mária Bakmaz a Soňa Szabóová, žiačky 4. ročníka. Tancovali v kategórii s názvom „Vychádzajúca hviezda“. Žiačky dosiahli pekné výsledky, Elizabeth Mária Bakmaz sa umiestnila na 3. mieste a Soňa Szabóová na 1. mieste. Dievčatá navštevujú tanečnú školu FAMILY DANCE CENTRUM Hurbanovo pod vedením Mgr. Petra Valacha.

                 Dievčatám gratulujeme a prajeme im veľa úspechov!