• Október - Mesiac úcty k starším

          • Október je mesiac, kedy nielen staršia generácia s väčším záujmom vníma vlastný vek a obhliada sa v spomienkach zapísaných do stránok knihy života, ale aj mladšia generácia uvedomuje si opodstatnenosť a pevné miesto, ktoré v ich živote zaslúžene patrí starým či prastarým rodičom. A veru ani žiaci našej školy nezabudli na našich seniorov. Svoju vďaku, úctu a pozornosť im vyjadrili vyrobením milých pozdravov žiaci tak z nižších ročníkov ale aj  starší žiaci a Samuel Hegedüš zo šiesteho ročníka vďačne zarecitoval dojemné verše.

            V mene celej našej školy váženým seniorom želáme pevné zdravie, duševnej pohody, životného optimizmu a nech je ich jeseň života plná farieb.

            S úctou,

                        Mgr. Jana Pavlová, PaedDr. Ildikó Viczenová, Mgr. Ema Kaplocká

          • Týždeň mobility na škole

          • V dňoch od 10. 10. 2022 do 14. 10. 2022 sme si na našej škole pripomenuli, že čisté životné prostredie je dôležitou súčasťou nášho života. Žiaci našej školy sa v týchto dňoch dostávali do školy vo väčšej miere na bicykli, aby aj oni podporili Európsky týždeň mobility, ktorý sa konal  od 16. 9. 2022 – 22. 9. 2022. Týmto spôsobom aj oni chceli poukázať na to, že do cieľa sa dá dostať aj iným spôsobom ako autom, a tým ušetriť nielen prírodu a ovzdušie, ale aj palivo a peniaze.
            Vrchol týždňa sa uskutočnil v stredu, keď sa žiaci boli bicyklovať po okolí obce až do Svätého Petra.

             

            Mgr. Marián Pham

          • Záložka do knihy spája školy

          •       Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do 13. ročníka projektu  Záložka do knihy spája školy. Do tohto česko – slovenského projektu sa zapojilo 1 038 škôl s celkovým počtom  119 813 žiakov. Témou záložky bolo: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie.

            Našou partnerskou školou sa stala ZŠ s MŠ Brzotín. Naši žiaci vyhotovili pre partnerskú školu spolu 56 ks záložiek. Mohli pracovať ľubovoľnou technikou. Od našej pridelenej školy sme už dostali záložky, ktoré vyhotovili pre našich žiakov.

                 Veríme, že naše záložky budú výbornou pomôckou do knižky pre nových kamarátov!

             

                                                                                               PaedDr. Ildikó Viczenová

                                                                                           zodpovedná osoba za projekt

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV 26. 9. 2022

          • Jeho korene siahajú do roku 2001, ktorý bol Európskym rokom jazykov. Organizátormi boli Rada Európy a Európska únia a zapojilo sa doň 45 krajín. Svojimi aktivitami poukázal na jazykovú rozmanitosť v Európe a vyjadril podporu jazykovému vzdelávaniu.

            Tento rok je EURÓPSKYM DŇOM JAZYKOV deň 26. 9. 2022. Žiaci našej školy na hodine anglického jazyka vytvorili mapu USA.  Žiaci sa dozvedeli históriu a kolonizáciu Severnej Ameriky. Začali sme s históriou pred 20 000 rokmi, keď do Ameriky prišli kmene z Ázie, pokračovali Vikingami, Kolombusom, obsadzovaním Ameriky Britmi, Francúzmi, Holanďanmi, Španielmi, Portugalcami až po vznik Nového Anglicka v roku 1620 až 1640, ktoré malo 6 kolónii. Ďalej sa žiaci dozvedeli formou prezentácie o Geografii USA (poloha, rozloha, populácia, hustota osídlenia, koľko štátov zahŕňa USA, hranice, klíma, vrchy, rieky a jazerá, fauna a flóra). Vedomosti získané z prezentácií sú zachytené na mape formou vyznačenia hraníc USA, riek, jazier, oceánov, vrchov, pohorí a nížin, ktoré si následne žiaci 2. stupňa sami namaľovali.

            Ďakujem všetkým žiakom od 5. ročníka po 9. Ročník za ich usilovnú prácu. Zvládli to super.

            Vďaka patrí i štvrtákom, ktorí úspešne absolvovali interaktívne hry, hádanky a quízy.

            S pozdravom

             

            Ing. Erika Pastierová

          • Súťaž

          • V tomto školskom roku si pripomenieme 30 rokov od vzniku SR - 1. 1. 1993. Každý mesiac uverejníme 2 súťažné otázky na školskom webe a na nástenke na poschodí. Odpovede môžu žiaci vhodiť do schránky umiestnenej pod nástenkou. Trieda, ktorá bude mať najviac správnych odpovedí získa na konci školského roka sladkú odmenu.  

            Otázka č. 1 : Ako sa volal prvý štátny útvar na našom území? 
            Otázka č. 2 : V ktorom storočí vznikol prvý štátny útvar na našom území?